април 14, 2021
ec1ff641198a6f4b06418cac48d60555 - 10 начина за домашно почистване пуховика без измиване

10 начина за домашно почистване пуховика без измиване

Защото от ежедневното износване якета често се замърсяват. Честотата на замърсяване не зависи от цвета, така или иначе след определен период от време, намерили са мръсни шевовете на ръкавите, джобовете и яката. Почистване на пуховика в домашни условия не изискват пране в машина-машина и посещения на химическо чистене. Достатъчно, за да имате представа за това, как да се чисти яке, без традиционните за измиване и червени ивици, и се прилага процедура само в случай на крайна необходимост.

ec1ff641198a6f4b06418cac48d60555 - 10 начина за домашно почистване пуховика без измиване

В какви ситуации могат да се пуховик дома си, без измиване

Като реша пуховик дома си, без измиване и освежаване, така че можете да откриете на етикет, съдържащ информация за възможните начини на пране и гладене. Пуховик със синтетични пълнители, такива като холлофайбер или синтепон, може да изложи на измиване дори и в малко прах, защото този материал изсъхва бързо и не някой се отклонява на бучки. Ако петната са малки и не са на видно място, след което можете да направите частично работа с зимни дрехи. За да изчистите яке от мазни петна работи у дома не е по-лошо, отколкото се дават на химическо чистене.

686e0b5f36fff060613d44545d670429 - 10 начина за домашно почистване пуховика без измиване

Как да се отървем от миризма

Якета твърде бързо се абсорбира, като приятен аромат, така и не съвсем. Химическо чистене пуховик няма да ви помогне да се отървете от непознати аромати, така че можете да се върнете свежестта на продукта ще бъде такъв метод:

Поставете пуховик в барабана на машината-автомат. Попълнете специално отделение 1-2 чаши абсорбиращи. Лесен пуховик изчиства само бял абсорбиращи, нейтрализующий миризми. Вътре поставете малки топчета, които се използва за предотвратяване на избиване на пух по време на пране. Включи „деликатен pressers“. След измиване извадя и да се мотае да изсъхне в естествени условия.

f3fb1908a2188db8fa10d9e605dfcb6d - 10 начина за домашно почистване пуховика без измиване

Информация за това как да почистват яке не забърсване може да се намери на сайта на производителя зимни дрехи или разглеждането на информацията на етикета на продукта.

Как да се изведат всички петна с козината, без измиване

За да се отървете от петната, стари и други тежки носеща, ако знаете за някои от методите. Например, масла и мазнини могат да направят без пералня, в редовна форма, къщата с бензин, лакочистител или чист ацетон. Много важно: преди почистване, по този начин трябва да се провери реакцията на тъкани, което причинява на корозивни течности на незабележимо място. След обработка на бензин нещо трябва да се закача за вентилация на улицата — в сянка и чист въздух.

Почистване на любимата зимно яке дома, когато замърсяването със смола не просто, за да направите това вие трябва да направите някои усилия. Процедура:

Петното внимателно масло или с удебелен крем. Оставете за 4-5 часа. Мръсен слой отгоре, за да се опита да отстрани с помощта на нож или бръснарско ножче. Остатъци от смола, за да бъде пречистен терпентин, и в края на краищата, изплакнете под течаща вода.

Боя с дрехи свали трудно, но някои видове са лесно да се изтрият, например, латекс. Замърсяване от блажна боя избършете с памучен тампон, така че да не потек, потопени в растително масло. За присохшей замърсявания или петна, можете да опитате с измиване на сух прах или течен перилен препарат, който не се нуждае от накисване на продукта (например, Vanish за килими).

b71018c42cb5848890947f771ed20872 - 10 начина за домашно почистване пуховика без измиване

Как да изчистите засаленные петна на яке

Как да изчистите пуховик от zaselennosti е написано много в интернет, но на практика не всички методи помагат. Като мазни петна са най-упорити и често с прилагането на различни агресивни вещества се разваля плат, преди почистване, е важно да се запознаете с някои важни нюанси:

Не приемайте почистване на твърди четки, които могат да надраскат плат. Избраният инструмент евро. в момент на замърсяването, трябва да започва от ръба на петна до центъра, в никакъв съдържание не обратното. Сухо почистване на стари петна използвайте само пречистен газ.

42e68e992a81901f92915a68bb4f12b9 - 10 начина за домашно почистване пуховика без измиване

Чрез изучаване гама от почистващи средства за дрехи, ще вземе най-добрите и разберете как да изчистите засаленные ръкави, яка и джобове пуховика, които могат да увредят или потъмнява плат.

Специализирани почистващи препарати

Избор на средство за химическо чистене пуховиков, важно е да се обърне внимание на указанията за употреба, за да помисли за измиване на изделието като цяло или отделните му секции. Важно е, че след като са останали без разводи, със запазена цвят.

Liquid средства за измиване, която позволява почистване яке в домашни условия:

    Д-Р Бекман; Хейтман; Изчезват.

a67e7ec2261ba095f3b4838b83229f13 - 10 начина за домашно почистване пуховика без измиване

На реда за прилагане на почистващи препарати:

Намокрете замърсени място или в едно място. Нанесете почистващо средство с помощта на мека чиста кърпа или неизползвана гъба и търкайте внимателно от краищата към центъра. След известно време на експлоатацията-три пъти, за да изплакнете продукт.

Народни средства за защита

Не знае как да измие пуховик от замърсяване, хората придобиват различни скъпи средства, които не винаги помагат. Докосва народни начини, Също можете да научите как лесно почистване не е твърде бъде удебелен на якето евтино и ефективно.

c7c3cfa17a9b857fe9fcefd20f9095d0 - 10 начина за домашно почистване пуховика без измиване

Списък на наличните инструменти за премахване на петна:

Водороден прекис с 10% амоняк. Компоненти се свързват в равни части, се нанася на петното и след 10 минути се измива с вода. Амоняк и всеки препарат за почистване на тези, които имате в кухнята. Да вземе първо и второ средство по 1 супена лъжица и се разтварят в половин чаша вода. Внимателно, но внимателно го втрийте в петното, оставете за половин час и изплакнете. Шампоан (за предпочитане бебешки). В случай на замърсяване на пяна и след 30 минути изплакнете. Оцет с малко сол. Направете разтвор в съотношение 1:1, се разрежда с вода. Разтривайте в петното, оставете за една четвърт от един час и изплакнете. Инструмент за огледала, стъклени повърхности и прозорци. Нанесете върху петното е на 20 минути, след това изплакнете и подсушете.

1e6f0fce102a4f5f3c03cc1ca7f05fd8 - 10 начина за домашно почистване пуховика без измиване

Как да се чисти кожени якета детайли

Яката на якето може да бъде направена от изкуствена или естествена кожа. Като се има предвид това, да се прилагат или на обществото към определени действия. Например, изкуствена кожа-това е добра идея, за да изчистите обикновен сапун или шампоан. Перална процедури: всички якета, на които присъства кожа, поставени в контейнер с вода и сапун. Добре измийте и изплакнете.

Кожа се препоръчва просто избършете с мека кърпа или с нова гъба, напоена в слаб разтвор на оцет, смесен с вода. Знаейки как да почистя яка пуховика от естествена или изкуствена кожа, може да го върне на предишната си слава и мекота.

Инструменти за пълно почистване на сака без измиване

Специално за якета произвеждат различни средство, не забранява почистване на сух метод, и ви позволява бързо и без разводите премахване на пресни и застарелые петна. Не знае как да се чисти пуховик без пране в домашни условия, вие трябва да се търси в следните категории почистващи средства:

Спрейове. Предлага се в малки и големи бутилки. Използва се за пръскане на замърсени територии. Шампоани. За измиване се използва пяна се нанася на петното. Пудрит. Се прилага за втриване в кърпа, а след това се отстранява с помощта на четка. Гелове. Приложение нанася се на замърсени парцели и последващо изсушаване на гъба или мека гъба.

70067325581429cde50ef819b947f58c - 10 начина за домашно почистване пуховика без измиване

След разглеждане на категория на средства за сухо почистване, вие подробно се научите как се изпират пуховик ако се пере в перална машина. Можете да изберете всяка форма на почистващи средства, които ще запазване на външния вид на продукта.

Препоръчва се проверка на действието на избраните средства за скритата участък от тъкан, за да развалят нещо, което е достатъчно за няколко минути.

Сол и нишесте,

Химическо чистене на дрехи в дома се извършва с помощта на два компонента във всяка кухня. Този сол и нишесте. Популярни народни средства за почистване якета са следните:

Се приготвя разтвор в съотношение 1:1. Сместа се обработва в замърсения участък якета. След един час останките са отнесени от водата, така че няма и следа от и на разводите.

66360dd0df82fb6e3203a32f83630c6b - 10 начина за домашно почистване пуховика без измиване

Амоняк

Ако връхни дрехи не се перат, защото от комкования пълнител, почистване на пуховика къща се осъществява с помощта на амоняк. Начин такава:

Вземете купа с вода (200 мл) и добавете амоняк, 1 супена лъжица мека гъба внимателно нанесете приготвен разтвор на тлъсти квартал или населено място. Оставете за 15 минути и изплакнете с чиста вода.

950ec4cfaa43c43eeceaeb2781142ed1 - 10 начина за домашно почистване пуховика без измиване

Бензин

Изучаването на различните начини, как да се чисти яке и премахване на zaselennosti, например, се формира с маслото, малко по-благоприятен за пречистен газ. Това е най-добрият препарат за почистване на Селезневская ръкави и копчета бели и цветни неща.

Начин за кандидатстване и процедура:

Накиснете гъба в чист бензин и чисти петна на якето. След 10 минути леко asterite замърсени територии на косата, след това изплакнете. На въздуха, което е на открито.

Двойки

Още един ефективен начин за бързо почистване бяло палто — пране пуховика двойка. Метод на почистване с пара и ви позволява да премахнете неэстетичный блясък на продукта и да го върне към първоначалния си вид. За тези цели се прилагат такива устройства:

Чайник кипи. За това е да се запази продукт в продължение на няколко минути, а след това премахване на слой от кал с помощта на четка. Специални битови котел. Той може да се използва в различни позиции. Той премахва петна с различна трудност и обем.

5e2bb9b08423ddea7113b3589602a96e - 10 начина за домашно почистване пуховика без измиване

Ютия с функция за вертикална пара е идеален за почистване на женските и на мъжките пуховиков.

Мицеллярная вода

При сух метод на почистване пуховиков се използва и мицеллярная вода. Това е козметично средство, основната цел на които е грижа за кожата. С помощта на памучен диск, предварително натопен в мицеллярной вода, избърса мръсотията на яке. Стойка за кола за около 30 минути се изплакват с течаща вода.

954d8263df17b82c873f531c78d6af46 - 10 начина за домашно почистване пуховика без измиване

Как да се избегнат петна по пуховик в домашно почистване

С прочитането на някои правила и препоръки за грижа за пуховиком, можете да научите как да реша пуховик дома си, без измиване и разводите. Ето няколко съвета:

Когато след премахване на старата замърсяване се появяват нови, трябва да бъдат заменени с по-екологични и повторете процедурата за почистване. След внимателно проучване на етикети на дрехите си, можете да научите как да се грижите за една или друга пълнител в яке, за да не се наруши нейната цялост и да се избегне слепване. Палта с естествен пълнеж (пух, пера) не се измиват с вода, петно може да премахнете с помощта на миещ разтвор. За измиване препоръчително е да се даде предпочитание на течни концентрати или на прах. Нещо след измиване нуждае от повторно измиване.

0bea2bde12bbfb628266a55dde55f91a - 10 начина за домашно почистване пуховика без измиване

Почистване на бял пуховика

Якета бели се замърсяват по-бързо и солена, отколкото цветни видове дрехи. Алгоритъм на действие като почистите с бяло сако без пране, не оставят на разводите, по нищо не се различава от пречистване на цветни неща, само необходимите процедури се провеждат по-често. Бяло сако, по-добре се виждат петна от прах и мазнини, отколкото на тъмните цветове.

Ред за почистване:

Разрежда се с препарат за почистване с топла вода. Якета виси на закачалка и не навлажнена четка за задържане на продукта. В особено замърсени райони, за да се даде на обувки повече внимание. След обработка на сапун по същия начин, забършете с чиста вода. Сушат върху раменете на сянка.

595f3ce831e84061d5f38c1a81a725b3 - 10 начина за домашно почистване пуховика без измиване