октомври 19, 2021
16e1e5619fc213aed840e33f146106ac - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Сложи край на зимния сезон — време е да се почисти топли дрехи. Най-популярните в рода си — якета и якета полиестер подплата. С настъпването на пролетта стават действителни пране и сушене на якета. Въпреки привидната си простота, тази процедура изисква определени знания: те са модерни топло яке не губят привлекателност и ще продължи още няколко сезона.

16e1e5619fc213aed840e33f146106ac - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Основни правила за сушене на пуховиков

Въпросът за оставката трябва да се издигне в момента на покупката. След това трябва да се проучи внимателно изисквания и препоръки на производителя. Ако на етикета не забранява на якето може да се пере в домашни условия. Водни процедури са обикновено проблеми не възниква и въпросът за това, как се сушат дрехи след пране в домашни условия, много разсеян.

Сушене на изделия с пухени пълнител здраво. Неспазването на определени правила изправена пред много проблеми: загуба на привлекателен външен вид и затопляне на имоти.

ca54480c6cbf7b4e1f31dfb5f76e11a3 - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Това се случва когато прекалено дълго сушене или прекомерна топлина. Перата са много чувствителни към излишък на горещ въздух: защо е по-добре да се откаже от това, за да изсъхнат дрехите на батерия или електрически нагревател. Нашата задача-да разберете как да действа правилно, за да не задържат и не се ускори процеса, както и поддържане на красота и топлина за бъдещето на сезона. Правила:

  сухи дрехи с пухени пълнител трябва да е в изправено положение, по-добре на закачалка, за да не оставят вдлъбнатини от загуба на равновесие; всички ключалки трябва да бъде защитено в такава ситуация яке по-бързо желаната форма, и джобове трябва да бъде изопачена за по-добро изсушаване.

От време на време се разклаща не само трябва, но е необходимо: вече изсушен пълнител вътре ще заминаться и да заеме свободното пространство, отделено от още мокра.

Видове сушене на дрехи

За да се избегне образуването на бучки и неприятна миризма, яке трябва да изсъхне бързо. Първото нещо, което идва в главата-да се осигури интензивен поток към яке с горещ въздух. В хода на фурна, батерия, бойлер. Въпреки това, тези методи само боли. Дрехи зимата трябва да се съхранява далеч от източници на горещ въздух. Това влияе негативно на състоянието на пуховый пълнител и форма на продукта.

43c962bd80f17a428b6773dceda67324 - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Хоризонтална сушене

Най-познатия начин — след измиване сложи си палтото в барабана и да я спокойно, за да изсъхне. Това е напълно приемливо, но не е достатъчно.

  Първо, трябва да се изчака, за да се отцеди излишната вода. Ръце по-добре да не выкручивать продукт, за да не се нарани деликатната структура на перата. След това яке трябва да бъде внимателно пальпировать пръстите на краката нагоре и анализира всички образувани след измиване, кичури, и разпери гънки и клетки. Разширено продукт изсъхва по-бързо. Периодично пуховик трябва активно да се разклаща, за да се превърне в лицето на нея и обратно.

501e910fcc6105ff7a9793ff7bdcf7df - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Колкото по-надолу, рита и да се търкаля със сила, толкова по-добре и по-бързо тя ще бъде суха, с минимални последствия.

Вертикална

Вертикална сушене е най-правилното. Това гарантира високо качество, при спазване на определени условия:

  Стаята трябва да бъде топло и сухо. Не трябва да е преки източници на горещ въздух. По-добре да поставите продукта на раменете. Всички ципове и копчета трябва да бъде на данните завършен. Джобове трябва да живее. Периодично встряхивайте дрехи за равномерно разпределение на пух.

Спазването на тези прости правила ще ви позволи да изсъхне яке, бързо и безопасно.

9b1bb3de9eff311339e69a2018ce050a - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Как бързо да изсъхне пуховик

Негативна особеност на всички продукти, направени от пера — дълго време суха. Яке изсъхват за един ден, но ако в гардероба не са за смяна, можете да ускори процеса. Да се прибягва до тези методи често не се препоръчва, но може да опитате.

Фен

Ако ситуацията изисква, ватник може да се суши с помощта на вентилатор. Той трябва да бъде поставен на разстояние 1-1.На 5 метра от Блока и за да се осигури мобилност на главата. При движение на потока на въздуха ще се взриви на даден продукт от различни страни и да се осигури по-добра вентилация. Извършен по този начин да се ускори процеса на сушене.

b283c455c9d38cf8e87b4c065e836485 - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Сешоар

За да се избегнат развода, може да опитате суха яке със сешоар. Уредът трябва да работи при минимална температура и се държи по-добре на разстояние не по-малко от 20 см, от продукти. Освен това, трябва да запомните:

  по този начин, яке трябва да се изсушава отвътре, а нещо, което трябва да бъде в изправено положение на раменете; в процеса на сушене на продукта трябва да се разклаща ръце.

Тъй като режим на работа на сушилни трябва да бъдат избрани минимум, бърз резултат, и този метод не е постигнато. Ако поставите висока мощност на струята горещ въздух може да навреди на пълнител и външна тъкан.

Фурна барабан

Бързо, ефективно и безопасно да сушите пуховик в сушильной кола. Ако машината има такава функция, той може да се използва. Най-важното-уверете се, че пух и пера не свали, иначе центрофуга напълно да напуснат яке без пълнител.

За да използвате сушильную машина трябва да е малко:

  За да изберете режим на ниска скорост. Как да спечелим продукт след изсушаване. За да се избегне образуването на бучки в барабана допълнително могат да бъдат пуснати топки.

67a4b6f51e2751ad803f939fe0b36dea - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Автоматично сушене дава отлични резултати. Тя не оставя ивици, мухлясал миризма и да поставят стоката в същия ден.

Прахосмукачка

Ефективна сушене с помощта на прахосмукачка с функция за обратно продухване. Този метод е подходящ за висококачествени сухи продукти, вече са пресъхнали.

  яке или палто трябва да бъдат поставени в по-голяма чанта, за предпочитане във вакуум (съхранение); помпи за въздух; да се направи дупка с размера с диаметър на маркуча, поставете чисти тръби и включване на воздуходувной машини.

09a731c03c5c6f9a901d95beb07a7e5c - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Налягане на топлия въздух ефективно ще премахнете остатъците от влага пълнител пух и дават пищност изделия.

Сешоар е по-скоро изключение от правилото. Не си струва да се прибегне до него прекалено често. Важно е да се пазят дистанция, за да не повреди плат и пера.

Какъв начин на сушене изберете

Сушенето на дрехи след пране винаги е необходимо, независимо от това, като го почистват на ръка или в перална машина.

След измиване на ръцете

Миенето на ръцете не е най-доброто решение. Но ако нямате възможност да използвате пералната машина, ръчна процедура действа. Основната трудност е в това, че ефективно да промиете продукт, за да се избегне изтичане и белесых петна на повърхността. Само след пълно отстраняване на детергента яке изпращат на сушене.

66085f2a0bbe418799c87e1728345588 - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Ако процедурата се прави през зимата, трябва да бъдете сигурни, да се изтръгне продукт и осигуряват топлина в помещението. След измиване на ръцете, вътре много вода и ниска температура ще доведе до разпадане на власинките и неприятната миризма.

Сушене ръчно постирала пуховик по-добре в хоризонтално положение, като същевременно осигуряват цялостен достъп на въздух. Също така трябва внимателно да се простират продукт, за да избегнете образуването на бучки.

След измиване на колата

Пране в перална машина, осигурява най-високо качество вода от ръководството. Съвременни автомобили позволяват да се избегне натрупване на тъкан и пълнеж от прах, а продукт след сушене ще бъде без разводите.

За да качествено да изсъхне пуховик след перална машина, е необходимо да се придържаме към основните правила. Тогава следващия зимен сезон яке ще бъде като нова.

2e4673cfec80324a7ef68dd0ae06e327 - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Характеристики на сушене пуховиков различни модели

Разнообразие от зимни връхни дрехи е много голям. Изборът зависи от вкуса, бюджет и начин на живот. За да удължите живота на всички дрехи трябва да се почистват или измиване. Химическо чистене ви позволява да вземете по-готово за съхранение на продукта, и независим пране оставя въпроса за това, как бързо да изсъхне яке, за да бъдат опаковани в летните жеги.

6363e8ee26c4f20d35afeb0ca43171a4 - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Ватиран

Различни модели предполагат някои от тънкостите на грижи. Ватирани пухени якета с вшитыми камери е по-добре да изсъхне в изправено положение. Шевовете надеждно да определи пълнител вътре във всяко отделение и не дават топола се отклоняват в една голяма буца. За да яке не сохла твърде дълго, го сложи на закачалка в добре проветрено топло помещение.

8244909b9ce66aaf21adc132c19cb67b - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Раставание

Пуховик без обтяжки отличаващ се с това, което е вътре в пълнител не се определя по никакъв начин. Така че, сушене на този продукт трябва да бъде в хоризонтално положение: мокър надолу няма да падне пуховик.

Периодично палто събирам ръце за по-добро разпределение на высушиваемого изолация, и след като дрехи е напълно суха, бият го като възглавница.

db3bb60999969b6c6543008f3c001e70 - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Като изсъхне различни материали

В студеното време на годината ние носим различни дрехи. Някой предпочита ружа, който е по-близо до вата. Някои компании умело съчетава в себе си естествената проводимост на изолацията и обвивката на тъканите. Режим на пране и сушене на различни материали е малко по-различно.

Много се занимават с въпроса, Възможно ли е сух зимни дрехи в студа. Това е позволено, но при спазване на задължителни условия: вие трябва да се редуват между студен въздух и топла стая. По този начин осушают, за да мирис на свеж и приятен.

1e78bdcf3d67675038392dca7c3df325 - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Пух и вълна

За разлика от вълнени пуловери, които традиционно се сушат в хавлиени кърпи, якета перышки не може да издържа на този метод. Влажна среда, която се образува във вътрешността на тъканите води до забавяне на изсушаване, и дори и образуването на мухъл. Сухи дрехи трябва без излишни пласта тъкан, след това яке не ще има неприятна миризма.

f54ab7be005fc1789a6897f43be93e91 - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Синтепон

С нагревателя якета по своите свойства не отстъпва надолу: те са леки, топли, меки. Грижа не е:

  измийте ги в колата с помощта на изплакване и пресовано; сухи неща полиестерни е необходимо в топло помещение със свеж въздух.

Ако следвате тези препоръки, окото няма да се държим заедно, и козината не губи своите свойства.

210d932f199fe158240a4b968b993094 - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Мембранная плат

Ако яке съчетава в себе си естествената изолация и модерни технологии, не се страхувайте да се измива. Правилно да изсъхне на такъв артикул, е достатъчно да спазвате общите съвети за измиване пуховика:

  мембрана, като пух не обича горещ въздух и нагревателни уреди; сушене на мембранна тъкан вертикално; валиден окончателно сушене в специална машина.

7802d9f1b4d6aa9b4c5b6fdc110a80c0 - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Полиестер в техните свойства, подобни на пух пълнеж: ако има съмнение за неговата мият и сушат, по-добре е да се спазват общи правила за грижа за якета.

Полезни съвети

Това се случва, че след спазването на всички препоръки за пране и сушене след нея, все още се появяват нежелани ефекти. Те включват жълти или бели петна, на бучки, кухини. В този случай, трябва да запомните, ако всичко е направено правилно.

03b5258f7f1062884e9b7ac2d1963a8a - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома

Какво не трябва да правите при сушене

За поддържане на оптимален срок на експлоатация зимни дрехи е силно препоръчва:

  Се използва за сушене на влажна и студена стая. Пушок може да бъде кисел, ще се появи мухъл и неприятна миризма. Виси на закачалка в близост до открит огън. Тя нарушава общите правила за безопасност и може да доведе до топене или запалване на дрехите. Подсушете продукта на батерията. Това е пред развод и унищожаване на структура на изолацията. Сложи сако в близост до източници на горещ въздух: конвекторни радиатори, тепловентиляторы, маслени радиатори.

Всеки от категорични забрани: такова лечение ще доведе до сброшенной зимни дрехи.

Как да се избегне на бучки

Подсушете яке след измиване, без бучки — проблем, колкото и да е странно, това е възможно. Да се грижи за него още преди измиване. Достатъчно, за да постави в барабана няколко специални, или обикновени топки за тенис. Ако, по време на пране това не е направено, по този начин, може да се прибегне по време на сушене в специална машина.

Ако под ръка не беше на топки, а след това да се отървете от шишарки ще помогне на редовно сблъсък между якета по време на процеса на сушене. Това ще осигури равномерно разпределение на изолацията вътре.

bbc8b54c84903c213a246cb5777de3da - Как бързо да изсъхне яке след измиване на дома