октомври 26, 2021
b57794b28a6ffc486ffd5e40908d63ae - Как се изпират пуховик в перална машина

Как се изпират пуховик в перална машина

Един от най-топлите и практически от всички типове връхни дрехи, пуховик, но след измиване неправилно, той може да загуби своите качества и външен вид. Името му идва от пълнител. Пух водоплаващи птици отдавна служи като естествен изолятором в първия перце. Въпросът е Как се изпират пуховик ръце и в перална машина до ден днешен, остава актуална. Има няколко правила и манипулации, за да се пух не се губи, и якета не губят своите външни и функционални свойства.

b57794b28a6ffc486ffd5e40908d63ae - Как се изпират пуховик в перална машина

Облекло от птичи пух, предполага се, че произхожда от Норвегия. Кожи и пушнину, за да направи палто от норвежците не е достатъчно, така че пух на патица Гаги е бил използван, за да го изолация. Гагачий пух винаги се счита за едно от най-качествените материали за пуховиков. Тази горна дреха е достъпна за масите и активно участва в повсеместно модата през 1964 година. През 2002 г. Джон Галиано, създател на известния одеяло-палто, което е много важно в продължение на няколко десетилетия.

Общи правила за обучение и пране пуховика

Пере пуховик в пералня-това е бързо и ефективно при правилна подготовка. Облекло трябва да бъде чиста от прах и суха мръсотия с влажна кърпа. Това могат да бъдат парцал или гъба. Пере пуховик не винаги се препоръчва в пералната машина — можете да направите, е да погледнете етикета на продукта. По-рано се е смятало, че на горно облекло не се губи, трябва да се организира процеса на пране с тенис топки от техните удари пух, не трябва да се плъзга.

b0f7a706ee8d31b051e0070ad09e5faa - Как се изпират пуховик в перална машина

Все пак, най-добрият вариант е да се измие само един елемент в барабана, ако сте решили да се избегне ръчното почистване. Топките могат да навредят на структурата на пух и външен слой дрехи. Стиснете продукт категорично не, колкото и да изсъхне с помощта на специални сушилни. Чист въздух и разсеяна слънчева светлина, ще бъде оптимални условия за това.

Как да премахнете петна

Пране, пуховик, дори по-автомат понякога и невъзможно за решаване на типични проблеми на замърсяването на: затъмнени края на ръкавите, яката на замърсени, заразени край джобове и от двете страни на продукта. Освен типичните петна, могат да отговарят на различни и специфични от храна и напитки, следи от кръв, масла и на замърсяване на тъканите. А наличието на жълти петна на бял елемент — обща и clonarea проблем. Първо трябва да се проучи, как всички замърсяващи вещества, трябва да бъдат отстранени. Често това се прави чрез обработка на тъкани и пропитывание в основния процес на измиване.

a44631253c4a47757a3e97510ee13ce1 - Как се изпират пуховик в перална машина

Мазнини

Като се измива само яке, можете да постигнете най-добрите резултати само чрез внимателна подготовка: първичен преглед и обработка на стоката. Тази зима връхни дрехи тип е много мрачна в работа и експлоатация, обаче, всичко, което да го блокира топлината и хипоалергични свойства.

Мазни петна с всяко нещо за да запишете няколко рутинни методи: използването на горчица на прах, течен препарат за миене на съдове, сол или дори пяна за бръснене. Бял материал с горчичниками по-добре не рискувайте, поради своето оцветяване пигмент. Но обезмаслител за съдове и сол може да се справи с петна добре.

Обезмаслител по-добре да изберете колкото се може по-чисти, без оцветители и без мирис. Много възможности за биологични продукти за ястия работа с петна, оставяйки следват разводи и нюанс на боята.

Прахът трябва да се разтвори в топла вода, докато кашицеобразной консистенция. Много се поставя на мястото на замърсяване. Топла вода, не трябва да се използва перо влакна бързо се абсорбират пигмент горчица и риск да устоят на деформация. Пяна и течности трябва да бъде предварително по никакъв начин не се разпространява, а също и на сол. Частици сол усвояване на замърсяване чрез дифузия. По-добре да се замени няколко пъти, докато солта не ще остане чист и бял, и обезцветени петна.

175e29e50030a96ca516172cbbf5f26b - Как се изпират пуховик в перална машина

Блестящи

Ако мазно петно е останало незабелязано, тъй като през миналия сезон, ще доведе до по-трудно, защото правилно, за да се пере пуховик, трябва да се действа по-тънко. Старите мазни петна ще помогне на специализиран препарат за вълна и пера, и деликатни тъкани. Като цяло, тези средства са много течни, те се прилагат локално или да добавят в прах за пране. Порошкообразные стейн премахване на използване не е желателно. След като дрехите им дълго възстановяване от разводите и белезникав оттенък.

6051e0b438601b8a8881aa056830e74f - Как се изпират пуховик в перална машина

Мастило

Постирала дрехи с петна, на пръв поглед е невъзможно да се притеснявам. Но най-лошото е, за да открият, преди да изпратите в пералната машина на бял халат, мастилено петно. Ако си якето е замърсяването се е случило наскоро, лесно и бързо.

Вземете, потопен в алкохол гъба и почистете запятнанные петна по тъканите. След това, на финала се избърсват с влажна кърпа. В колата след тези манипулации не е могло да бъдат изписани с мастило. Старите мастилото място на горно облекло, толкова повече трябва да старание, за да го донесе.

За обработка на въелась в тъканта на мастило подходящ глицерин, мляко, затопля серум на млечни продукти и на водороден прекис. За това, за да не се повреди материалът още повече, опитайте да сложите някъде на водороден или белина на незабележимо място в покрайнините или на кръстопътя на фуги, например, във вътрешността на облекла с подплата.

f9a44af5f2f96b67dd8dc82cb41170c9 - Как се изпират пуховик в перална машина

Окончателно се уверих в това, че реактиви не причиняват вреда на структурата на тъкан и пигмент, не се колебайте, за да пропуснете до мястото на почистването. Стейн премахване и избелващи средства е добре да се справи с тази задача. Агенти на базата на хлор е по-добре да се избягва. Те гарантират измиват се занимават с развода.

Да се пере якета

Ние споменахме по-рано за това, как да се измие пуховик, за да се избегне развода. По-добре да изберете специализиран инструмент и в никакъв случай не прахово почистващи препарати. Но е много важно условие е, че температурата на водата, стоките ще се поддаде на почистване.

Твърде горещата вода в комбинация с груби експозиция в пералната машина може да развалят външния вид на дрехи и затопляне неговите функции. За да предотвратите това, изберете температура не по-висока от тридесет градуса, нежно измиване и предварително да поставите яке в специална чанта за пране в перална машина.

5bc58e020274c9a59bb64fea0eda8f2d - Как се изпират пуховик в перална машина

Какъв инструмент да избере

Много важно е как и с какви средства се пере пуховик в перална машина. Той дава доста интензивно излагане по време на процедурата. Пране на изделия от пух и пера на специализирани течни или гел средства.

Това може да бъде перална течност, течен концентрат, или капсули, които се поставят директно в прането в барабана. Средства за вълна и деликатни тъкани се изтриват по-лесно, не оставя на разводите, както и на пазара в множество варианти: за бели, черни, цветни, хипоалергенни материали и инструменти за детски дрехи. Изсипете ги в отделението за перилен препарат или в барабана в зависимост от модела и конфигурацията на устройството.

8a5bb516b47edbe69be08deafeeb03d1 - Как се изпират пуховик в перална машина

Има моменти, когато пране в машината, но за ръчна обработка на дрехи, твърде голям, или къща-това е мястото за качествено пречистване. Тогава на помощ идва почистване на пара или на биологичното лечение. Този продукт ще бъде необходимо да се дължи на химическо чистене, но този вариант е по-сигурен и по-екологично чиста химическа обработка.

Че не може да се пере

Обикновен прах за пране за смесени тъкани, да се измива пера невъзможно. Частици прах, по-лошо се разтварят във вода. Дори и ако предварително се отглеждат в вода и се изсипва в отделението за перилен препарат, вещества с висока степен на риск лошо выполаскивается от плат и пух. Останалите в продукта и на неговата повърхност, порошкообразное вещество е в състояние да покаже на петна или облекчи плат. След ярък цвят може да загуби цвят и бели якета купи сив оттенък.

5432a51d61e6e33617d2b44502ec656d - Как се изпират пуховик в перална машина

Агресивни избелващи прахове тази ситуация не се оправя, но с лекота се влоши. Само леко специализирана течна консистенция е в състояние ефективно почистване, водене на съответния вид.

Как се изпират пуховик в перална машина

В торбичка за пране или памучно покритие — ето как се перат пуховик в перална машина. Предварително трябва да си до нея, трябва да затегнете всички копчета и ципове. Кожени детайли, като яки, джобове, маншети и колан разхлабете. Дори и ако те са изработени от изкуствен материал, тези подробности за продукта рискувате да загубите външните характеристики.

За пух не е изчезнала, се препоръчва да се използват топки. Можете да кандидатствате за топки за тенис ние вече споменахме, но специални топки за пране. Те по-лесно, ги текстура не уврежда тъканта и топки безопасни за съдомиялна машина барабан. Само силен гръб или груб режим на пране да речем надолу окончателно объркан.

Като я огъвате пуховик

Какъв режим е подходящ за почистване на пуховика, което сме научили. Като натиснете тук алгоритъм малко по-различен. След премахване на дрехи от автомат и от корпуса, надолу горната дреха се разпределя равномерно върху хоризонтална повърхност, увийте в кърпа и внимателно стиснете ръце, че водата тече по естествен начин. Натискане на пуховик или яке на топола в перална машина — как внимателно трябва да се измиват, да се извива влагата от плат с лек техника също не е в състояние.

f6b7ace4bf1d89f474f1ebc941d395de - Как се изпират пуховик в перална машина

Перални топки

За по-голяма яснота като се има предвид важни моменти: да се почисти, без яйца, не е достатъчно, за да изтръгне продукт в колата и да изберете лек цикъл на пране. Но ако искате да използвате топки и се чудят Как да се измие пуховик в пералната машина, на машина в този смисъл, ето няколко съвета.

Тенис топки не са подходящи за това, те са твърде тежки и груби. Можете да навреди не само нещо, но и дръм машини. Вместо тях е разрешено да се използват меки гумени топки. Техните частици не обломится при пране и не запушват машина вътре, тъй като това може да има при използване на пяна.

70d7a8cb6f5e72a1fdc9631ab53cbd51 - Как се изпират пуховик в перална машина

Ако имате меки играчки, които изискват измиване, можете да ги използвате като топки за пране на дрехи. Предварително увийте ги в калъфка или кърпа със синтетични дрямка оставят на тъкани дрехи.

За топките за пране идват дори вълнени топки конци. Но преди да сложите на колата по-добре увийте в кърпа или памучни чорапи. Ако говорим за броя на топки, след това два или три ще са достатъчни, независимо от размера на дрехите, която ви измива.

6b7915de5b9f6787a52ca476995e88c2 - Как се изпират пуховик в перална машина

Че е строго забранено да правят

Не се знае тънкостите надолу, за да успешно се пере пуховик в колата още е далеч от завършване. Слезе и след почистване на машини е най-разпространеният и неприятен феномен, след като продуктът се отделя от барабана. Утрясать след, като правило, почти невъзможно, и нещо се развали. Не забравяйте, че категорично е забранено да се правят и перат, без никакъв риск.

Ако говорим за това в никакъв случай не трябва да бъде пране на спортни или детски дрехи, почистване с прилагането на високи температури и агресивни почистващи препарати. Не се измива с други неща, дори ако те са поставени в контейнер оборудване.

Задължително проверете стоката за предмет на перата и избледняване след което изплакнете с почти студена вода, материята не губи цвета си. Вие не можете да използвате редовно омекотител избягване на развода.