октомври 18, 2021
765836933dc5545f513c7838fb8efd6b - Колкото и просто да се измие палто дома

Колкото и просто да се измие палто дома

Измийте палто — това е доста деликатна материя и въвлечен в множество грешки. Придобиването на такава е необходимо нещо в гардероба си трябва да се изправи пред факта, че тя се нуждае от специални грижи. За разлика от телогрейки или пухени завивки, този предмет на горната дреха, изисква по-деликатна работа.

За да се запази първоначалната си форма, за да се предотврати влошаване на структурата и загуба на цвят — основни задачи. Не се налага да носят всеки ден палто, което трябва да знаете за тънкостите на лечение с тях предварително. Тогава работата ще стане по-лесно, а дрехите ще продължи по-дълго, отколкото един сезон ще ви зарадва.

765836933dc5545f513c7838fb8efd6b - Колкото и просто да се измие палто дома

Възможно ли е да се пере палтото дома

Обстоятелства, при които продуктът може да се замърсяват, предлагам да помислим, възможно ли е да се пере палтото в перална машина. Това не винаги е възможно да се вземе нещо на химическо чистене и да чака на определеното време. Като се има предвид, че е направена горната дреха може да бъде от различни материали, с това пране е позволено не на всеки продукт. А тези, които ще оцелеят почистване на къщи, все още може да пострада, ако не се справи с тях. Режим на пране, условия за изсушаване и премахване на локални замърсявания, това може да доведе до увреждане на целия продукт като цяло.

33017478aec03c43b6f68a27bd8d4c9d - Колкото и просто да се измие палто дома

Как правилно да изберете препарат за почистване

Разбирането за това как се пере палтото дома ще спести ресурси, време и енергия, да не говорим за дрехи. Не всеки прах е подходящ за пране на вълна: да четат внимателно етикетите на почистващи препарати. Производителят трябва да посочи, ако прахът не е подходящ за вълна. Коприната също се взема предвид, тъй като често именно този материал се използва за облицовка.

За пране на деликатни изделия, порошкообразные почистващи препарати не се препоръчва да се използва. Частици могат да се разтварят във вода е достатъчно, за да се скрие в фибри и, като следствие, облекло ще остане не обиколил. По-добре да изберете специални течности средства по тип гелове и детска ликвидни средства. Те не съдържат вредни съставки, които могат да навредят на тъкани.

Ако за изделия от не-природни материали, тази ситуация е най-добре, метод, как да се измие кашемировое козина, малко по-различно. Машинно пране не е подходящ за такива неща категорично. Независимо от дебелината на кашмир прежда и нейното качество, този материал е доста капризна: често се съвзе и е покрита катышками. Да ги избегне, ще е невъзможно дори с миене на ръчен режим на пералната машина.

Предварително почистване

Преди да се пере палтото в пералната машина внимателно прочетете етикета. Ако продуктът е ръчна изработка, инструкции да се отдели на задната част на вътрешната страна или да сложите в джоба си. Ръчно или с помощта на техника по-добре преди измиване чисти козината от мръсотията. Прах, повърхностни петна, частици земя или пясък могат да бъдат отстранени, преди основния процес.

89917bd2fcf99c6461328019b2665ba2 - Колкото и просто да се измие палто дома

Ако специална четка или валяк не, за цялостно предварително почистване, можете да използвате гъба чинии с шершавым покритие върху едната повърхност на първо стартиране на продукта е суха, а след това и влажен.

Най-добре вземете четка с четка със средна твърдост, и като гребен продукт по шевовете. Домашни любимци по-добре почистване валяк с тиксо или навлажнена с вода и гумени ръкавици. Разходите за облекло трябва да не е твърде натискане, за да не се простират кърпа и внимателно почистете. Това е най-добре на хоризонтална повърхност, за да не се деформира продукт, тъй като това би се случило, независимо дали той висеше на закачалка.

8c9aa86d813772664fac843e2687b2ea - Колкото и просто да се измие палто дома

Общи правила за измиване

Често срещано погрешно схващане, че палто от лек кашмир не се измива у дома. Всяка част от облеклото, гардероба може и трябва да се поддържа в добър вид. Това трябва да се извършва редовно и колкото може по-често. Химическо чистене няма да може да отговори на тази нужда — чести последици на този метод на лечение ще навреди не само от материала, но и на Вашето здраве. Като кашмир, така че може да се измие и вълнени палта, както и всяко друго.

Разбира се, всяка структура има своите особености, но и за всички материали, за да запомните няколко прости правила. Температурата на водата е винаги за предпочитане на не повече от четиридесет градуса, а понякога и на не повече от тридесет. На етикета ще каже на индивидуалните нужди на вашите неща, но и за всеки, също важен режим пресовано. Не може выкручивать плат, просто леко се извива. Ако това е процедура по машината, на гърба е минимална, а иначе козината губят форма.

Перат дрехи на местно ниво и напълно. Ако сте загрижени само яка и ръкави, може да не се излага на измиване всички продукти. И за да фуга останах с ивици, на прах не си струва да правите твърде концентрирани. Мека четка, в някои случаи дори зъб, подходящ за премахване на малки, прости петна. Посочените по-горе гъба и внимателно да се справят с тази задача, без да жертвате ефективността.

Как да си мият различни материали

Различни текстури изискват различни подходи към процеса на прочистване. Това е свързано със свойствата на нишки, с переплетением и наличието на синтетика. Малък процент от синтетични влакна в натурален продукт, не съдържа същите прихотливые грижи. Всеки материал, е по-важно е да се провери на линьку. Измийте го под течаща топла вода ще има достатъчно, за да се провери степента на visivamente цвят.

6b0b6ae106f6a552fe9e6dd46d3d8ddd - Колкото и просто да се измие палто дома

Така, както сме свикнали да се пере обикновени неща, изпират покривка козината е строго забранено. Да разгледаме по-долу характеристики я измие.

Вълна

Използвайте препарат за почистване само с препарат за вълна. Ако продуктът е на сто процента вълна, температурата на водата е над тридесет градуса е забранено. Покривка козината не трябва да бъде натиснат, трябва да се закача на закачалка, за да може водата стъкло. Директно за пране на вълна, ръчно или в машина, вие решавате. Много модели са „ръчно пране“ или „вълна“, чрез които нещо не губи своите характеристики. Познаването на основните методи на лечение на тъканите да се измие себе си вълна палто не е трудно в домашни условия.

a9e0ab973f4fb8b30bb2cd035928911d - Колкото и просто да се измие палто дома

Кашмир

Как да се измие кашемировое козина, подобна на тънък материал, си струва да се проучи по-подробно. Проба и грешка може да застраши вашата дрехи, които с нетърпение сяда при пране и не се покрива катышками. Най-добре е да си мият ръцете палто кашмир, дори у дома. Машинно пране в деликатен режим още по-груба, отколкото ръцете. Възможно ли е да се перат кашемировое палто на местно ниво — въпросът е предвидим. Отговор: Да, но за да не остана на разводите препарат за почистване на не много концентрация.

Средна вълна, обикновено е течност, най-добре на прах ще се справи с тази задача. Той също така премахва продукти. На светли тонове, горната дреха петна се виждат и на тъмно — във всеки случай е по-добре, за да минимизира риска. Пране на ръка или навлажнена гъба, за да внимателно да се справят с прочистване, без да се деформира текстурата на дрехите.

065b588e86449bb681b319d85cc93f67 - Колкото и просто да се измие палто дома

Сега малко се спра на качеството на кашмир. От най-евтините до „бебето кашмир“ кози и надолу — всичко това може да бъде покрита катышками. Единствената разлика е в дебелината и дължината на власинките — колкото е по-тънка и по-дълга е тя, толкова е по-добър. Ако вашият продукт на средната класа, а след това, не бъдете мързеливи, за да отидете на сайта на производителя и да прочетете инструкциите за грижа за технологични продукти. Например, кашмир марка Лоро Пиана, се счита за най-деликатен, производител на разказа подробно за функциите на хигиена от кашмирени чорапи до палто и обувки.

Вълнени

Изпират покривка козината може да бъде същото, като кашмир. В къщата изисквания са същите, но само ако вълнени палта няма залепени части. Ако те са, тогава по-добре да почиствате по-добре на местно ниво, само в замърсени райони. Възможно ли е да се перат вълна палто в гореща вода — отговор няма. Температура не по-висока от тридесет градуса предпазва дрехите от свиване.

f845ae32bafa820bc9e09d958c812755 - Колкото и просто да се измие палто дома

Полиэфирное влакна

Как се пере палтото си, зависи от него материал. Пералня не всички възможни палто в пералнята, както видяхме по-горе. Но лъжата-това е едно от най-подходящ за деликатни видове. Измиване на този слой предпазва режим на сушене на перална машина, в противен случай вата ще загуби всичките си имоти. Препарат за вълна и деликатни тъкани предпазва от петна. Много боли, и синтетичен подложка влияе белина, затова, моля, прочетете внимателно етикета на препарат — наличието на хлорамин или липсата в него трябва да бъдат посочени производител.

a6a22e269580ea04a4c4c6b13c850ae9 - Колкото и просто да се измие палто дома

Верблюжья вълна

Възможно ли е да се перат вълна палто в домашни условия — ние открихме, че това е лесно, ако знаете как да се отнасяте към този природен материал. Верблюжья вълна е най-сложен за обработка на всички видове козина. Разбира се, може да възникне съмнение, възможно ли е след това се пере палтото от камилска вълна себе си. С добра подготовка и знания, напълно безопасни за дрехи. Всичко, което беше казано в кашмир, работи на камилска вълна. И след измиване, свързване на хоризонтална сушене на тъкани под продукт.

78d2da3289d5b067defab258dcab798c - Колкото и просто да се измие палто дома

Полиестер

Полиестер получава заломы на висок перална температура, които е почти невъзможно да се изгладят. Затова се пере палтото от полиестер в машината-автомат в деликатен режим и при температура не по-висока от четиридесет градуса. Сушене продукт не изисква специални сложни манипулации — достатъчно закача дрехите си на закачалка или на закачалка и оставя до изсушаване на материала.

b4bea6db13b0d88a4780719388cab24d - Колкото и просто да се измие палто дома

От холлофайбера

Пере палтото от холлофайбера в перална машина е по-лесно, отколкото всички предишни. Холлофайбер пълнител синтетичен. Лесно завъртете до, стиснете и се сушат. Устойчивост на износване материал, по-висока от тази на естествен пух или вълна, при това той не утяжеляет дрехи. Кърлежи също могат да не се страхуват, а хипоалергенни свойства правят холлофайбер универсален и практичен материал.

За да се изчисти този слой холлофайбер в перална машина при тридесет до шестдесет градуса. Натискането на всеки ще работи, тъй като пълнител не се и не губи формата си на това въздействие. Бяла нещо не е загубила своето имоти цветове, можете да използвате прах или гел за черни неща, а след това бяло палто ще бяло.

Възможни варианти за измиване

Козината е задължително изисква не само професионална грижа и почистване, но и нежно почистване на дома. Нещо, което да ви служи не за един сезон и няма да загуби форма и цвят, има няколко начина, за да направите домашна грижа като безопасен и ефективен. Разглеждането на етикета, където ще видите опция за измиване на ръцете или забрана за нея, пристъпи директно към почистването. В допълнение към влажно почистване, има много други ефекти върху плат. И много от тях не навреди при правилно изпълнение.

295570769d3f7a2cee2f2336cb315322 - Колкото и просто да се измие палто дома

В перална машина

Повечето от нашите служители е преминала на пералната машина. Палто в пералната машина може да се пере в режим на деликатно пране и обикновен — но всичко зависи от вида на материала, неговите качества и реакции на различни методи на въздействие. Колата не може да се измие и вълнени палта и кашмир палто, и много други фини материали. Ако други опции и възможности за пране, може да се опита да постави нещата в специална чанта за пране. Тези торбички се използват за бельо, обикновено те са малки, затова по-дълга козина, този метод няма да ви спаси. Но подвижна каишка или елементи на облеклото може да бъде поставен там.

eaa88760c9f21ca3e91cf7f602a4dad0 - Колкото и просто да се измие палто дома