октомври 18, 2021
47692a449b12ce1d925829592575cf3d - Правилното измиване пуховика дома

Правилното измиване пуховика дома

Връхни зимни дрехи, изпълнен с пера или пух е най-добрият вариант за студено време на годината, добра защита от вятъра, снега и студа. Якета днес е широко популярен и търсен заради неговото удобство, функционалност и стилен външен вид. В процеса на износване, той може да загрязниться и губи своята привлекателност, така че е важно да му осигури правилната грижа.

47692a449b12ce1d925829592575cf3d - Правилното измиване пуховика дома

Има няколко варианта за почистване на: химическо чистене, пране пуховика в пералната машина или на ръка. Повечето домакиня ще избере един от последните два варианта, които ще ви спестят финанси, ефективно, за да почистите и да запази първоначалния си външен вид.

Възможно ли е да се перат пуховик дома

За да се отървете от замърсяване на зимни връхни дрехи, не е задължително да се обърнете към услугите на химическо чистене. Ако знаете, как трябва да се мият правилно якета и якета, вие можете да направите почистване на топли дрехи за дома. Това няма да се отрази на тяхната функционалност и привлекателност.

Преди началото на домашно пране, внимателно прочетете информацията за това, че производителят е публикуван на етикета на вашия продукт. Обикновено там е посочен най-добрият начин да се грижи за яке, за да се пренебрегва, който не се препоръчва, за да не губят естетически, а също и за затопляне на качеството на дрехите.

ab959412738275043f515b8475eb8655 - Правилното измиване пуховика дома

Някои продукти се измиват абсолютно противопоказан, както е видно от иконата на етикет. В този случай трябва да се използват почистващи сухи химикали. Също така производителят винаги точки, възможно ли е да се мият на ръка или в перална машина; какви режими се избират, при каква температура; след това може да прогладить елемент.

Частично почистване на пуховик

В някои случаи, съраунд пуховик с много пълнеж, не е лесен за измиване на дома, особено ако трябва да се направи ръчно. Но това не означава, че трябва да се харчат пари за химическо чистене. След, знае някои тайни, могат да бъдат заплатени частично почистване, за да се отървете от петната и да си в ред, особено замърсени места.

c6be682be8cd347c5fb36ff3e18ae04b - Правилното измиване пуховика дома

В зависимост от степента на замърсяване, предварителна обработка може да бъде достатъчно, за да получите вашия продукт отново придоби естетически привлекателен външен вид. Ако е силно замърсен, а след това тази процедура ще бъде добра подготовка за по-нататъшно пране.

Как да се отървем от петната

Най-проблемни области, които често са мръсни, ръкави, хем и яка. Преди предстоящия им измиване се препоръчва да се изследват за наличието на най-силните замърсявания и процеса на открити петна. Можете да използвате сапун: навлажнете с вода предпочитания от вас парцел, намылить и леко триене.

cdbfb133f4865945df598b9b2aa4b7e9 - Правилното измиване пуховика дома

Има няколко начина отстирать петна, които с радост споделяме.

Водороден пероксид

Ако сте собственик на бял продукти, за да донесе за него, дори и на стари въевшиеся петна ще ви помогне смес от водороден прекис и амоняк. Те трябва да се смесва в равни части и натрийте петното смес. След четирийсет минути трябва да се измият, за да се премахне миризмата на амоняк. Това може да бъде направено ръчно или с помощта на машини. При работа с амоняк трябва да се осигури добра вентилация.

Чиста водороден прекис ще ви помогне да се отървете от случайно паднали в плат на якето е на петна. Просто навлажнете памучен тампон и почистете замърсения участък. След това изчакайте 10-15 минути и измийте остатъците с течаща вода.

c83c78db0859ee69e4d2b6d8b8e06103 - Правилното измиване пуховика дома

Когато се използва за премахване на петна амоняк, препоръчително е да се носят ръкавици и дихателна маска.

Оцет

Запази пуховик от различни видове петна помогне на обикновения 9% оцет. За борба с мазни петна накиснете в него памучен тампон и почистете петното няколко пъти преди основната мивка. Ръжда и може да се премахне, протерев я оцет, изчакайте няколко минути, след това отстранете остатъците с влажна кърпа.

За да се отървете от мръсотия, петна, трябва да се приготвя разтвор от 1 супена лъжица оцет и 500 мл вода. Получената течност намокрете кърпа и избършете я мръсно място. Ако замърсяването е силно, решението може да се остави за 15-20 минути, след това отстранете остатъците с влажна гъба.

Течност за миене на съдове

Още едно универсално средство за мазни петна, които има във всяка кухня, това е препарат за почистване на съдове. Една чаена лъжичка от тази течност се разрежда в чаша вода, добре вспеньте и нанесете получения разтвор с помощта на гъба върху проблемните. Трябва да изчакате около 5 минути, след това отстранете остатъците от препарат за почистване с влажна кърпа.

d8b8bec0ce9a6d154cbf9ed84ba94cff - Правилното измиване пуховика дома

Сапунен разтвор

Ако си мислиш, как да се измие пуховик ръчно, опитайте се да направите това с помощта на миещ разтвор. Той отлично премахва мазни петна. Те могат да бъдат предварително почистване преди основното миене.

За приготвяне на това решение е необходимо да се поеме течна или пране сапун, настъргана на ренде, разтворете го с хладка вода и сместа добре се справя петно от краищата към средата. След промият изчисти петното с чиста вода.

Как да се отървем от миризма

Ако си якето има неприятна миризма, най-вероятно, са били нарушени правилата на барабана. Затова е важно не само да знаете как се изпират зимна яке, а също и как правилно да изсъхне.

За да коригира ситуацията, ще трябва да се пере продукта и го подсушете, в съответствие с основните правила. Не забравяйте, че след измиване, е необходимо да се обърне, да се смесват и победи пълнител. В процеса на сушене на яке трябва да циркулира чист въздух.

9796bc39dc7e5ceb4ed00356710bfd02 - Правилното измиване пуховика дома

Начин за измиване на машината

Ако искате да мият надолу горна дреха от себе си в машина, на машина, трябва да следват определени правила, така че изолация не е загубила и не губи своята привлекателност и функционалност. Следвайки препоръките, вие лесно можете да изтривате пуховик дома си и да спаси първоначалния си вид.

e5d4dd6deb55e60e593af098d3c9eca0 - Правилното измиване пуховика дома

Подготви яке за измиване

Много хора искат да знаят, как да се измие якета, за да избегнат развода, пълнител не се губи, и зимни нещата изглеждат като нови. Важно е да се следват инструкциите, че ръководството и без проблеми ясен фаворит зимни дрехи у дома.

Всички, които се интересуват, как да се измие пуховик дом, на първо място, трябва да прочетете внимателно информацията на етикета, където производителят посочва препоръчителният метод за почистване, режим на работа, температурата и други параметри.

След това, внимателно проверете джобовете си и извади от тях всички малки неща. Уверете се, че изолация не е на дупки, всички шевове на трайни и надеждни. Ако установите повреда, трябва да се шие. Ако яке е с тапицерия от кожа, за да я премахнете. Лечение на трудновыводимые петна с тях.

b022853e2d0f396886c0ef37f9a25d00 - Правилното измиване пуховика дома

Ако продуктът съдържа метални елементи, по-добре да ги приключи преди измиване с панделка или с найлон. Това е, за да се предпази от влага при контакт с вода и използвания препарат не се е случило реакция, и се оставя следи по тъканите.

В последния етап На подготовка трябва да затворите всички бутони, замочки, цип, велкро и завъртете яке отвътре навън.

Изберете препарат за почистване

За това, да не оставят разводи, по-добре изберете препарат за почистване течна консистенция. Не се препоръчва да се използва обикновен прах. Днес отделят специални съединения, подходящи за измиване пуховик е деликатна формула и няма да навреди на всеки материал без пълнител. Те са добре измити и са подходящи за измиване, независимо от това, по какъв начин ще изберете: ръчно или машинно.

03156f00876d2a702e0c2dca6bf16f19 - Правилното измиване пуховика дома

Ако не разполагате с такава на прах, можете да използвате и течен сапун или шампоан. Различни климатик или климатици трябва да бъдат оставени, те могат да доведат до нежелани ленти и обвързване на частици пух в попълването.

Тенис топки

При пране пуховика дома има една тайна, която може да помогне на гарантирано запазване на красив външен вид и функционалност на продукта. Добави в барабана три тенис топки, за да се предотврати слепване на перата.

ac44c4c62a6e6d997c9af2ffe7d23b92 - Правилното измиване пуховика дома

В смисъл, че при въртене на топки постоянно ще скочи, не дава дрехи смачкан под собствената си тежест. С помощта на продукта е много по-добре се почистват и да не се отклоняват. Трябва да се отбележи, че този метод е безопасен за вашата машина, топки не се повреди механизмът.

Избор на режим и температура

Ако на етикета не препоръки относно режима и температурата на пране, и вие се чудите Възможно ли е да се перат пуховик в определен режим, не забравяйте, че този тип дрехи трябва да се перат на деликатна програма. В отговор на въпрос, Каква температура да се направи така, ще бъде не по-висока от 30-40 °C.

Време на пране и пресовано

Време на измиване зависи от избрания режим. Препоръчително е да инсталирате програмата на допълнително изплакване, за пълно отстраняване на остатъци от препарат.

Що се отнася до въртене, той трябва да бъде на по-ниски обороти, 400 или 600 в минута. По-високи скорости, синтетични и други пълнители могат да бъдат нарушени и да започне да се измъкне от шевове.

27014f13b6f133bb95618a8f5aeec441 - Правилното измиване пуховика дома

Как се изпират пуховик ръце

Някои продукти са противопоказани при машинно пране, затова е важно да се знае как да се измие якета с ръка, за да не навреди на пълнител. Напишете в вана с топла вода с температура не по-висока от 30 градуса и внимателно се разтваря в коварен прах. Тогава ще трябва да се накиснат дрехи в рамките на не повече от 15 минути, след което внимателно се измива с гъба или мека четка. Ето как се изпират пуховик ръчно. Триене, тъй като при обичайното миене на ръце не се препоръчва.

8eab34d6833eed7fa6bba6bf72f0c1e3 - Правилното измиване пуховика дома

За завършване на пране пуховика ръчно изплакнете с чиста вода. Това трябва да се направи няколко пъти, за да премахнете напълно остатъците от почистващи средства. Много лек натиск и невъзможно, за да се избегне деформиране. Сега знаете ли как се перат яке ръчно, и да прилагат този метод на практика.

Какво да направя, за да се избегне развода

Всички, които се занимават с почистване на дрехи у дома, се чудех как да се измие якета без разводите. Причината за този проблем може да бъде прекомерно количество препарат или неправилно подбрано лекарство. Нежелани петна се появяват, ако вместо на течни средства да вземе обикновен прах за пране.

За подобни проблеми не се случи, трябва правилно да се перат и да съхнат пуховик. Ако няколко пъти се включи изплакване, петна изчезват, а нещо все още ще изглежда.

e9c9cf927763caebd199a558011ae467 - Правилното измиване пуховика дома

За да се избегне изтичане, не използвайте почистващи ополаскиватели или климатици.

Като сух продукт

Сушенето на дрехи у дома трябва да е строго вертикално положение. Завъртете продукт на предната страна и се придържа към закачалки с подходящ размер. Най-добре е да го постави на място с добра циркулация на въздуха, се уверете, за да се избегне преките слънчеви лъчи.

Ако знаете как правилно да се перат и да съхнат пуховик, той ще продължи дълго време, без да губи своята естетическа привлекателност и согревающих функции. Пере пуховик не е разрешено в близост до радиатори и други отоплителни уреди. Най-високата температура разрушават структурата на пушок и да доведе до загуба на задържане на топлината.

d929b2e7704fd15498a2ebd843c5e1f9 - Правилното измиване пуховика дома

За да се предпазите от образуване на космени топки в наполнителе, като периодично се разклаща продукт и месете с ръце до пълно изсъхване.